Dance House Lefkosia » Blog

no_body festival / MOVING ON! – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ΜΕΧΡΙ ΚΥΡΙΑΚΗ, 30 ΙΟΥΛΗ 2017)

Δελτίο τύπου / (Ανακοίνωση για υποβολή αίτησης συμμετοχής στο φεστιβάλ)

 

 no _ body festival / MOVING ON!

 Dancehouse Lefkosia_Artists in progress 2017

Φωτογραφία: Γιώργος Στυλιανού

 

ΕFFE LABEL Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι το φεστιβάλ μας έλαβε το EFFE Label2017-2018 του Προγράμματος Europe for Festivals, Festivals for Europe 2017-2018. Αυτό μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί μπαίνει στον χάρτη των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ.

 

MOVING ON : Φέτος το φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 2-3 Δεκεμβρίου 2017, γιορτάζει τα 10 σχεδόν χρόνια λειτουργίας του και εγκαινιάζει μια νέα μορφή παρουσίασης με την ονομασία :

 

 no _body festival / MOVING ON! 

 

που χωρίζεται σε 2 μέρη:

 

-Move 5

-Performance

 

-Μοve 5 : απευθύνεται στον κάθε περφόρμερ (χορευτή, ηθοποιό, σκηνοθέτη, εικαστικό, δημιουργό, κινηματογραφιστή, μουσικό, καλλιτέχνη ερευνητή, συγγραφέα κ.α.), ο οποίος μέσα σε 5 περίπου λεπτά θα μπορεί να παρουσιάσει οτιδήποτε τον εκφράζει έχοντας σαν άξονα την ιδέα του σώματος και της κίνησης. Αυτή η σύντομη παρουσίαση μπορεί να είναι σόλο ή ομαδική και επίσης μπορεί να είναι  αυτοσχεδιαστική ή οργανωμένη και ακόμη μπορεί να παρουσιαστεί επί ή εκτός σκηνής ή σε βίντεο ή σε φωτό ή σε ήχους. Η Στέγη Χορού Λευκωσίας και το Dance Gate θα προσφέρουν δωρεάν όλο τον διαθέσιμο τεχνικό εξοπλισμό του χώρου σε όλους τους συμμετέχοντες αυτού του πρότζεκτ και θα προβάλουν και θα στηρίξουν την όλη προσπάθεια. Οι πρόβες για τις παρουσιάσεις αυτές θα γίνουν όλες μαζί μέσα σε μια ή δύο μέρες που θα καθορίσει ο διευθυντής σκηνής του φεστιβάλ σε έγκαιρη συνεννόηση με τους συμμετέχοντες συν η πρόβα την μέρα της παρουσίασης.

Σαν διοργανωτές ζητούμε από τον κάθε συμμετέχοντα να υποβάλει τη δική του σύντομη αίτηση γράφοντας απλά: το όνομα του, αριθμό ταυτότητας, κινητό τηλέφωνο, email, ιδιότητα, ελάχιστα λόγια για το σκεπτικό της παρουσίασης του, λίγες σκέψεις για τις πιθανές τεχνικές ανάγκες του (όταν εγκριθεί η συμμετοχή του θα ζητήσουμε τον Σεπτέμβριο 2017 ακόμη λίγες λεπτομέρειες σχετικά με την παρουσίαση του). Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017. Θα εγκριθούν μέχρι 12 αιτήσεις. Κάθε αίτηση θα υποβάλλεται μόνο με εμαιλ στο dancehouselefkosia@gmail.com

Βασικός σκοπός είναι να δοθεί η δυνατότητα, σε σύντομο χρόνο, στον κάθε περφόρμερ ή εν δυνάμει περφόρμερ-με άξονα την ιδέα του σώματος και της κίνησης- να εκφραστεί χωρίς όρους ή περιορισμούς από όποιο φάσμα των παραστατικών τεχνών και του περφόρμανς κι αν προέρχεται και να προσδώσει δυναμική και συνέργειες μεταξύ  περφόρμερς από διαφορετικές καλλιτεχνικές συντεταγμένες για την πιθανότητα δημιουργίας νέων ιδεών και αντιλήψεων για την εξέλιξη των παραστατικών τεχνών.

 

-Performance : Σε αυτό το πλαίσιο του φεστιβάλ, που θα γίνει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, οι αιτητές- καλλιτέχνες (οι οποίοι μπορεί και να μην είναι χορευτές-χορογράφοι) μπορούν παρουσιάσουν έργο με άξονα το σώμα και την κίνηση του και έχοντας ως συνεργάτη επί σκηνής τουλάχιστον 1 περφόρμερ κίνησης ή 1 χορευτή ή 1 χορογράφο συν όποιους άλλους καλλιτέχνες θα ήθελε.

Το έργο που θα παρουσιαστεί θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 15 λεπτά με μέγιστη διάρκεια τα 25 λεπτά. Θα δοθεί τεχνική στήριξη στους συμμετέχοντες και προβολή και οργάνωση της παρουσίασης τους συν μια οικονομική στήριξη. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα για 2 πρόβες σε κάθε παρουσίαση σε συνεννόηση με τον διευθυντή σκηνής του φεστιβάλ. Θα εγκριθούν μέχρι 5 έργα.

Η οικονομική στήριξη για τους συμμετέχοντες θα είναι:

1)Σόλο,  για παραγωγή νέου έργου (σόλο σημαίνει 1 περφόρμερ κίνησης ή χορευτής ή χορογράφος επί σκηνής)

2)Σόλο,  για παρουσίαση έτοιμου έργου

3)Ομαδικό, για παραγωγή νέου έργου (ομαδικό έργο σημαίνει τουλάχιστον 2 περφόρμερ κίνησης ή 2 χορευτές ή 2 χορογράφοι επί σκηνής)

4)Ομαδικό, για παρουσίαση έτοιμου έργου

Λεπτομέρειες για τα ποσά που θα δοθούν οι αιτητές μπορούν να τηλεφωνήσουν για να μάθουν από τους διοργανωτές προτού υποβάλουν την αίτηση τους.

Η οικονομική στήριξη θα δόθει ολόκληρη την μέρα της παρουσίασης. Για να δοθει το ποσό θα ζητηθεί τιμολόγιο και απόδειξη από τον αιτητή. Τα νέα έργα δεν θα πρέπει να έχουν παρουσιαστεί στην Κύπρο σε φεστιβάλ ή μεμονωμένα μέχρι την μέρα του φεστιβάλ nobody. Κάθε νέο έργο οφείλει, σε μελλοντικές παρουσιάσεις του μετά το φεστιβάλ,  να αναφέρεται ότι η παραγωγή του και η παρουσίαση του έγινε στα πλαίσια του φεστιβάλ no body festival / MOVING ON!

Κάθε αίτηση θα υποβάλλεται μόνο με εμαιλ (dancehouselefkosia@gmail.com) και θα πρέπει: Να έχει όνομα, ταυτότητα, κινητό, εμαιλ, ιδιότητα αιτητή, σκεπτικό για το έργο, πιθανές τεχνικές ανάγκες για την παρουσίαση, ονόματα συντελεστών, σύντομα βιογραφικά.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  no body festival / MOVING ON!

Διοργανωτές: Στέγη Χορού Λευκωσίας σε συνδιοργάνωση με το Dance Gate Lefkosia

Σε συνεργασία: με το Δήμο Λευκωσίας

 

Mε τη στήριξητων Πολιτιστικών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

 

Παρουσιάσεις:

Performance: Σαββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017

Move 5: Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017

 

ΧώροςΣτέγη Χορού Λευκωσίας

 

Συμφωνία συνεργασίας: Θα υπογραφτεί συμφωνία συνεργασίας  μεταξύ  διοργανωτών-εγκριμένων συμμετεχόντων καλλιτεχνών τον Σεπτέμβριο 2017.

Επιτροπή έγκρισης αιτήσεων: Όλες τις αιτήσεις, και για τα 2 μέρη του φεστιβάλ, θα εγκρίνει επιτροπή- που θα ορίσουν οι διοργανωτές – και οι αποφάσεις της επιτροπής θα ειναι τελεσίδικες.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Κυριακή, 30 Ιούλη 2017.

Σημείωση: Kαθε αιτητής του performance θα πρέπει να γίνει ο ίδιος φίλος της Στέγης Χορού Λευκωσίας (εκτός κι αν είναι ήδη μέλος) πληρώνοντας 20 ευρώ προτού υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης του το ποσό αυτό κατακρατείται. Σε περίπτωση απόρριψης του το ποσό αυτό επιστρέφεται.

Οι αιτητές για το Move 5 γίνονται φίλοι της Στέγης μόνο εθελοντικά.

 

 

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.

 

 

 

Με εκτίμηση,

 

Αριάννα Οικονόμου

Χορογράφος, Σκηνοθέτης

 

Διευθύντρια no body festival / MOVING ON!

Πρόεδρος ΔΣ Dancehouse Lefkosia

Διευθύντρια  Dance Gate Lefkosia

 

Και

 

Παντελής Γεωργίου

Δημιουργικός διευθυντής no body festival / MOVING ON!

Μέλος ΔΣ Dancehouse Lefkosia

Γραμματέας Dance Gate Lefkosia

 

dancehouse lefkosia  Dance Gate_LogoEFFE_LABEL_LOGO_714_HRES98

 

 

https://www.facebook.com/dancehouse.lefkosia

www.dancehouselefkosia.com

dance.gate.lefk.cy@gmail.com

https://www.facebook.com/dance.lefkosia/

97772264 Αριάννα Οικονόμου

99576778 Παντελής Γεωργίου

99371870, 22780960  Χριστιάνα Αντωνουδιού

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

F a c e b o o k