Dance House Lefkosia » Blog

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑΤΙΚΗ: ‘Ο ΧΟΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ’/ 4,11,12,19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, ΣΤΕΓΗ ΧΟΡΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ/ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Dancebattle_ Dave Grossmann

Dancebattle | © Dave Grossmann

 

Dance Gate_LogoGOETHELOGO-NEUdancehouse lefkosia

Πρόγραμμα ανάπτυξης και εκπαίδευσης νεανικού κοινού με θεματική:

‘Ο χορός σήμερα’

Τίτλος Εργαστηρίου: ‘Έλα, χόρεψε μαζί μου…’

4,11,12,19 Μαρτίου 2017

Στέγη Χορού Λευκωσίας

 

Dancebattle_ Dave Grossmann

Dancebattle | © Dave Grossmann

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το Πρόγραμμα ανάπτυξης και εκπαίδευσης νεανικού κοινού με θεματική: ‘Ο χορός σήμερα’, ένα πιλοτικό πρότζεκτ το οποίο διοργανώνει το Dance Gate Lefkosia σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe και τη Στέγη Χορού Λευκωσίας.

Το πιλοτικό αυτό πρότζεκτ περιλαμβάνει εργαστήρια με την Αλεξάντρα Βάγιερσταλλ και την Μαρία Καμπέρη, τα οποία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 Μαρτίου, Σάββατο 11 Μαρτίου, Κυριακή 12 Μαρτίου και Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στη Στέγη Χορού Λευκωσίας (Παρθενώνος 25, Άγιος Ανδρέας 1105, Λευκωσία).

Απευθύνονται σε παιδιά 13-18 ετών και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Πιο κάτω μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ όπως αποστείλετε στο dancehouselefkosia@gmail.com συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής με υπογεγραμμένη την γραπτή συγκατάθεση γονιού/κηδεμόνα που υπάρχει πάνω στην αίτηση, καθώς και ένα πιστοποιητικό υγείας του παιδιού από ιατρό, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017.

Για τη δήλωση συμμετοχής πατήστε εδώ

 

Παρακαλούμε σημειώστε ότι καθώς υπάρχουν περιορισμένες θέσεις, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Με εκτίμηση,

 

Αριάννα Οικονόμου

Διευθύντρια Dance Gate Lefkosia Cyprus

Πρόεδρος του ΔΣ της Στέγης Χορού Λευκωσίας

97-772264

22-780960

——————————————-

 Πρόγραμμα ανάπτυξης και εκπαίδευσης νεανικού κοινού με θεματική:

 ‘Ο χορός σήμερα’

 

Τίτλος Εργαστηρίου:  ‘Έλα, χόρεψε μαζί μου…’

Ημερομηνίες:  4 Μαρτίου, 11 και 12 Μαρτίου,  19 Μαρτίου 2017

Χώρος Διεξαγωγής Εργαστηρίου:  Στέγη Χορού Λευκωσίας

Διοργανωτές : Dance Gate σε συνεργασία με τη Στέγη Χορού Λευκωσίας και το Goethe Institute

Ηλικίες: 13 μέχρι 18 ετών (μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)

Προϋποθέσεις Συμμετοχής:         ΟΜΑΔΑ Α *: καμία

                                                                ΟΜΑΔΑ Β **: να παρακολουθούν μαθήματα μοντέρνου χορού

*, ** γίνεται επεξήγηση πιο κάτω

                                                               

Σύντομη Περιγραφή Εργαστηρίου:

To Εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά που φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και παρέχεται  σε αυτά δωρεάν. Κατόπιν ανακοίνωσης, θα γίνουν δεκτά  30 παιδιά τα οποία θα χωριστούν σε δυο ίσες ομάδες (15 έκαστη), με μοναδικό κριτήριο την ενεργή ή μη  συμμετοχή τους σε τάξεις χορού. Πιο συγκεκριμένα, το εργαστήρι θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις, οι οποίες έχουν ως εξής:

Στην Α ΦΑΣΗ, τα παιδιά που δεν φοιτούν σε σχολές χορού και δεν έχουν εκπαίδευση στο χορό (συμμετοχή σε μαθήματα, παραστάσεις, εξετάσεις), θα έχουν τη δυνατότητα  να έρθουν σε επαφή με δημιουργικές δραστηριότητες με άξονα το σώμα και τις δυνατότητες έκφρασης της δημιουργικότητας  μέσω αυτού. Μέσω των δομημένων δραστηριοτήτων, θα τους δίδεται η ευκαιρία να  βιώσουν  την εμπειρία του καθοδηγούμενου αυτοσχεδιασμού, την παραγωγή πρωτότυπης κίνησης καθώς και την επεξεργασία και εξέλιξη της. Τέλος, τα παιδιά που θα συμμετέχουν στην συγκεκριμένη ομάδα (ΟΜΑΔΑ Α), θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε μορφή παράστασης σε κοινό.

 

Κατά τη διάρκεια τη ΦΑΣΗΣ Β, η οποία αφορά στα παιδιά της ΟΜΑΔΑΣ Β, θα διεξαχθούν παρόμοιου τύπου ασκήσεις και αυτοσχεδιασμοί με σκοπό την προώθηση της δημιουργικότητας,  αλλά και την ενθάρρυνση της έκφρασης μακριά από στερεοποιημένα βήματα και συνδυασμούς με τα οποία τα παιδιά έρχονται σε επαφή μέσω των τεχνικών τάξεων χορού που παρακολουθούν. Επιπρόσθετά θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν το ρεπερτόριο τους έχοντας ως  ερέθισμα και αναφορές σε  συγκεκριμένα  έργα της δημιουργού/χορογράφου Αλεξάντρας Βάγιερσταλλ. Τέλος όμοια με την ΟΜΑΔΑ Α, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε μορφή παράστασης με κοινό στο χώρο της Στέγης Χορού.

 

Στόχοι Εργαστηρίου:

–          Να ενισχυθεί η δημιουργικότητα των παιδιών

–          Να δημιουργηθεί πρωτότυπη κίνηση, η οποία θα αποτελέσει υλικό προς επεξεργασία

–          Να αποτελέσει το σώμα ουσιαστικό εργαλείο προσωπικής έκφρασης, πειραματισμού και επεξεργασίας

–          Να δημιουργηθούν ευκαιρίες προώθησης χαρισματικών παιδιών στον τομέα του χορού

–          Να δοθεί ευκαιρία σε παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα φοίτησης σε σχολές χορού να έρθουν σε επαφή με το σύγχρονο χορό και τη δημιουργική κίνηση

–          Μέσω της κίνησης, να δημιουργηθούν συνθήκες συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και αλληλεπίδρασης μεταξύ των παιδιών

–          Η δημιουργία και εκπαίδευση νεανικού κοινού

–          Η δημιουργία ευκαιριών για τη συνθήκη ύπαρξης ομάδας σύγχρονου χορού (contemporary youth) στο μέλλον

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

 

4 Μαρτίου :        10.00-12.00 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ/ΓΝΩΡΙΜΙΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

6.00-              ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΛΕΜΕΣΟ (ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ) ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Δωρεάν μετακίνηση. Θα δοθούν λεπτομέρειες στην πορεία.

 

11 Μαρτίου:      10.00-2.00 ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΡΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Α&Β ΟΜΑΔΑ

 

12 Μαρτίου:      1.00-5.00 ΠΡΟΒΕΣ Α&Β ΟΜΑΔΑ

                                5.00 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (Ανοικτή για το κοινό)

 

19 Μαρτίου:      10.00-12.00 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ/ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ:

                                “PINA” Wim Wenders

                                “GREEN TABLE” Kurt Joos

                                12.00-3.00 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

                                ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ. ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

Το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί ως μια πρώτη δράση του πιλοτικού προγράμματος   «Ανάπτυξης και εκπαίδευσης νεανικού κοινού με θεματική: Ο χορός σήμερα» και προσφέρεται σε όλα τα παιδιά που λαμβάνουν μέρος δωρεάν.

 

Το κάθε παιδί που πρόκειται να λάβει μέρος θα πρέπει να παρακολουθήσει ολόκληρο το εργαστήρι και να συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής με τη γραπτή συγκατάθεση ενός από τους δυο γονείς, η οποία θα συνοδεύεται με πιστοποιητικό υγείας από ιατρό.

 

 Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος θα πρέπει να έχουν πάντοτε μαζί τους τσάντα με επιπλέον ρούχα (χαλαρά ρούχα που επιτρέπουν την κίνηση), κάλτσες, νερό, σνακ και ένα άδειο τετράδιο συνοδευόμενο με γραφική ύλη όπως μολύβια, γόμα, ψαλίδι το οποίο θα χρειαστεί κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

 

 


 

Το συγκεκριμένο εργαστήρι σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από τις:

Αλεξάντρα Βάγιερσταλλ (Alexandra Waierstall D/CY)

Η Alexandra Waierstall (1979) γεννήθηκε στην Αγγλία και μεγάλωσε στην Κύπρο. Αποφοίτησε με μεταπτυχιακό στη Χορογραφία από την ακαδημία χορού ArteZ του Anhem. Απέσπασε πολλά βραβεία χορογραφίας στην Κύπρο και στη Γερμανία, μεταξύ των οποίων και το βραβείο καλύτερου ανερχόμενου καλλιτέχνη το 2013, στην πόλη Ντίσελντορφ. Το χορογραφικό της έργο επέλεξαν και στήριξαν οργανισμοί και δίκτυα όπως: Aerowaves, Modul Dance, IDEE initiatives in dance through european exchange (Πρωτοβουλίες στον τομέα του Χορού μέσω Ευρωπαϊκών Ανταλλαγών) και Chin-A-moves.

Το 2012, υπήρξε ανάμεσα στους φιναλίστ για τα βραβεία Rolex Mentor και Protége. Η Alexandra Waierstall παρουσίασε το χορογραφικό της έργο στην Ευρώπη, τον Καναδά, τη Βραζιλία, την Κορέα και την Κίνα.

Η Alexandra Waierstall ήταν για το 2014 – 2016‚ Factory Artist’ στο Tanzhaus nrw στο Ντίσελντορφ Γερμανία.

 

Μαρία Καμπέρη

H Μαρία Καμπέρη είναι δασκάλα χορού και χορογράφος. Κατέχει Bachelor of Arts (Dance Education) και Licentiate στο Αγγλικό σύστημα διδασκαλίας Μodern Theater Dance, Imperial Society Of Teachers Of Dancing. Τώρα παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Επιστημών της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Υπήρξε  ακαδημαϊκός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο μάθημα Practicum In Teaching. Είναι μέλος του Dance Gate Lefkosia Cyprus.  Είναι ιδρύτρια και βασική διδάσκουσα στη Σχολή Χορού Maria Kamberis Dance Studio που βρίσκεται στη Λευκωσία. Είναι επίσης ιδρύτρια, καλλιτεχνική διευθύντρια και χορογράφος της επαγγελματικής ομάδας σύγχρονου χορού, χοροθεάτρου και έρευνας Selas Dance Company. Τα έργα-παραγωγές της ομάδας επιχορηγούνται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Μέσω της ομάδας, δημιουργεί και χορογραφεί χοροθέατρα διαδραστικού χαρακτήρα, αλλά και εργαστήρια τα οποία απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και δημοτικής ηλικίας, εγκεκριμένα από την Επιτροπή Θεάματος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Τα τελευταία έξι χρόνια συνεργάζεται σε εθελοντική βάση με δημόσια σχολεία, σχεδιάζοντας και διδάσκοντας ενότητες διαθεματικών μαθημάτων δημιουργικής κίνησης. Επίσης, σχεδιάζει και προσφέρει βιωματικά εργαστήρια επιμόρφωσης  για εκπαιδευτικούς, με θέμα τη δημιουργική κίνηση.

 

Συντονισμός:

Αριάννα Οικονόμου

Διευθύντρια DANCE GATE LEFKOSIA CYPRUS

Πρόεδρος ΔΣ ΣΤΕΓΗΣ ΧΟΡΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

 

——————————————————-

 

 

 Dance Gate_LogoGOETHELOGO-NEUdancehouse lefkosia

YOUTH AUDIENCE DEVELOPMENT FOR DANCE TODAY

“COME AND DANCE WITH ME”

Dates: 4th March, 11th & 12th March, 19th March 2017

PLACE: DANCEHOUSE LEFKOSIA

 

We are happy to announce the pilot project  YOUTH AUDIENCE DEVELOPMENT FOR DANCE TODAY’, which is organised by Dance Gate Lefkosia in collaboration with Goethe Institute and Dancehouse Lefkosia.

This pilot project consists of workshops taught and designed by Alexandra Waierstall and Maria Kamberis, which will take place on Saturday 4th of March, Saturday 11th of March, Sunday 12th of March and Sunday 19th of March at the Dancehouse Lefkosia (25 Parthenonos, Ayios Andreas, Nicosia)

It is addressed to youngsters aged 13 – 18 years old.

Attendance is free of charge.

 

For the application forms please press here.

Please sent the application form completed and signed, accompanied by a health certificate for your child from a doctor, to the email dancehouselefkosia@gmail.com, by Wednesday, 22nd of February 2017.

Please note that as the places are limited, the workshop will work on a first come first served basis.

 

Arianna Economou

Director

Dance Gate Lefkosia Cyprus

President of the Governing Board of the Dancehouse Lefkosia

97-772264

22-780960

 

 

YOUTH AUDIENCE DEVELOPMENT FOR DANCE TODAY

SUBTITLE: COME AND DANCE WITH ME

A  PILOT PROJECT in collaboration with Goethe Institute and Dancehouse Lefkosia

This pilot project consists of workshops within three consecutive weekends from 4th   March – 19th   March 2017 and it is addressed to youngsters age 13 – 18 years old.

ATTENDANCE IS FREE OF CHARGE

Dates: 4th March , 11th & 12th March, & 19th  March 2017

PLACE: DANCEHOUSE LEFKOSIA

25 Parthenonos Street, Ayios Andreas , AGORA ( the old Market Hall ) AYIOS ANDREAS

Tel: 00 357 22 780 960/ email: dancehouselefkosia@gmail.com

ORGANIZER : Dance Gate  Lefkosia Cyprus ( EDN Partner ) & DanceHouse Lefkosia

 

 

PREREQUISITES FOR PARTICIPATION

The workshop addresses two groups of youngsters TOTAL number of participants 30

GROUP A (15 persons)  : NO prerequisites and they will come from PALLOURIOTISSA GYMNASIUM & LYCEUM

GROUP B (15 persons)  : Students of dance in collaboration with certain  private dance schools

THE AIM Contemporary Dance is something that is an encompassing art form bringing together much richness from all performance arts. It is an advanced art form, and addresses everyone,  and yet so few people know about it and the ways into its codes and expressions

This pilot project apart from the WORKSHOPS will encompass more activities concerning the theme of What is Contemporary Dance where Alexandra Waierstall will curate and organize more actions around the workshop/ performances in collaboration with the Dancehouse Lefkosia.

DESCRIPTION

The overall aim of this pilot research project is to communicate dance for Audience Development starting from the YOUTH and to start with this age so as to begin to address the issue of WHAT IS DANCE. Alexandra Waierstall curating this project is involving many actions over a period of 3 weeks , during  3 intensive weekends  addressing today’s dance and its accessibility as a creative tool for pedagogy for all.
Alexandra Waierstall   renowned choreographer (D/CY) will work on this project with Maria Kamberis Dance Teacher in MA studies on Dance in Education from the University of Cyprus .Co ordinator Arianna Economou / Director Dance Gate/ president of Governing board DH Lefkosia

Methodology

The project is addressing two groups A and B

The project will bring students of dance and students with no dance experience together for a shared experience in learning about  Dance as today’s art form and sharing a workshop with many similar tasks , and mainly dance and the body’s movement as a creative tool

FIRST WEEKEND : The two groups will get to know each other and then share a journey and experience together the first weekend going to the Cyprus Dance Platform

SECOND WEEKEND : The two groups will work together and in parallel studios , and they will share and observe each other in the making of dances,  and the will with repertory material from works of Alexandra Waierstall . There will be a sharing at the end of this second weekend

THIRD WEEKEND : Will involve FILM SCREENINGS of two major German Dance Films KURT JOOS : GREEN TABLE and PINA BAUSCH film by WIM WENDERS open to general public

It will follow with the final workshop towards preparing dances to share at the end amongst the two groups participants to a wider public at the end.
The two  group participants will receive a DIPLOMA of ATTENDANCE

 

 

TIME SCHEDULE

Saturday 4th March: 10.00 – 12.00 MEETING/ GETTING TO KNOW EACH OTHER / Information

The meeting will include THEATRE GAMES and PLAY to get to know each other, break the ice and to create ease in the body and unify in the common aim of creative play together through the coming weekends of getting to know more about DANCE for ALL

Saturday 4th   March 18.00 – Departure to RIALTO THEATRE to CYPRUS DANCE PALTFORM

(bus ride to LIMASSOL and BACK is FREE OF CHARGE  for both group participants)

  

SATURDAY 11th & 12th   March : Main Workshop  A & B GROUPS (which will also include  parallel work in two studios)

Saturday 11th March  10.00 – 14 .00 A& B groups
Sunday 12th March
13.00 – 17.00 A & B groups / 17.00 PERFORMANCE

(OPEN SHARING to wider public)

 

SUNDAY 19th MARCH : 10 – 12.00  FILM SCREENINGS

 ‘PINA PAUSCH’ Wim Wenders

 ‘GREEN TABLE’ KURT JOOS

 

LUNCH BREAK

12.30 – 15.30 MAKE YOUR OWN DANCE

Making their own solos, trios, duets, under improvisational structures to present to each other and the wider public

Discussion/ Reflection

 

CEREMONY OF GIVING THE ATTENDANCE DIPLOMAS  to the group Participants

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

F a c e b o o k