Dance House Lefkosia » Blog

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΧΟΡΟΥ ΛΕΚΩΣΙΑ

L_DH LEFKOSIA DANCEHOUSE για τους μήνες ΑΠΡΙΛΗΣ & ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014
DANCE RESIDENCIES AT THE L_DH DANCEHOUSE LEFKOSIA

Με την πρόταση αυτή το DANCEHOUSE LEFKOSIA εδραιώνει το πρώτο πρόγραμμα για ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ καλλιτεχνών από τη Κύπρο.

Η μελλοντική προοπτική είναι  ότι με βάση αυτό το πρόγραμμα καλλιτέχνες με φιλοξενία στη Στέγη Χορού Λευκωσίας να μπορούν σε κατοπινότερο στάδιο να λάβουν μέρος σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγών φιλοξενίας με άλλα  ευρωπαϊκά κέντρα χορού, και το Dancehouse Lefkosia να προσφέρει το χώρο του σε καλλιτέχνες από αυτά τα κέντρα ως ανταλλαγή , στο εγγύς μέλλον από το 2015

Τα  πρόγραμμα  dance residencies 2014 θα προσφέρει τον χώρο του DANCEHOUSE LEFKOSIA σε νέους χορογράφους για την δημιουργία, την έρευνα και την παρουσίαση χορογραφικής δουλειάς. Σκοπός των  residencies είναι η  προώθηση νέων, πρωτοεμφανιζόμενων χορογράφων, αλλά και άλλων δοκιμασμένων  οι οποίοι χρειάζονται τον κατάλληλο χώρο και χρόνο για την ανάπτυξη και την έρευνα της δουλειάς τους και που δεν τους δόθηκε ευκαιρία να δουλέψουν και να παρουσιάσουν το έργο τους μέσα από άλλα προγράμματα ανάπτυξης και παρουσίασης που προσφέρει το υπουργείο παιδείας & πολιτισμού.

Τα  dance residencies θα προσφέρουν στα επιλεγμένα άτομα τον κατάλληλο χώρο για πρόβες επί 6 μέρες, ευκαιρία παρουσίασης της δουλειάς στο τέλος της περιόδου προβών, τεχνική υποστήριξη και προώθηση μέσω διαφήμισης. Επίσης στους επιλεγμένους χορογράφους θα παραχωρείται ένα μικρό χρηματικό ποσό για τα έξοδα των ιδίων και των χορευτών τους. Προτεραιότητα θα έχουν  χορογράφοι με λιγότερες ευκαιρίες για ανάπτυξη και παρουσίαση  δουλειάς τους. Προτεραιότητα θα δίνεται στους καλλιτέχνες της Λευκωσίας αλλά και άλλοι χορευτές του τόπου μπορούν να αιτηθούν για να λάβουν μέρος.

OPEN CALL dance residencies 28 Γεννάρη-  28  ΦΕΒΡΑΡΗ 2014

Από τις αιτήσεις θα επιλεγούν 4 χορογράφοι για να λάβουν μέρος στα residencies.  Δύο από αυτούς θα  πραγματοποιήσουν το  residency τους τον Απρίλη και δύο τον Σεπτέμβρη.

Η επιλογή των ατόμων που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα των  residencies θα γίνει μέσω διαδικασίας αιτήσεων και το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης είναι το σώμα που θα επιλέξει τους συμμετέχοντες.

Οι αιτήσεις πρέπει να σταλούν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014

Επισυνάπτεται φόρμα υποβολής αίτησης.  Για να κατεβάσετε την αίτηση στον υπολογιστή σας πατήστε τον σύνδεσμο ΕΔΩ.

 Application Form dance  residencies at DANCEHOUSE LEFKOSIA  jan 2014

 

Αριθμός που θα επιλεγεί: 4 χορογράφοι

Για  2 χρονικές περιόδους που προσδιορίστηκαν για Απρίλη και Σεπτέμβρη 2014.

Ο κάθε μήνας θα προσφέρει φιλοξενία  σε  2 διαφορετικούς καλλιτέχνες ( 6- 9  ημέρες ο καθ ένας και  εναλλάξ πρωινά και βράδυ ) ώστε να δουλεύουν κάποιες φορές και  παράλληλα.  Η Παρουσίαση θα γίνει ως παράσταση και των δύο μαζί στο τέλος. Η Στέγη Χορού Λευκωσίας και το ΔΣ θα προσφέρει την υπηρεσία για συντονισμό και οργάνωση της φιλοξενίας και παρουσίαση των καλλιτεχνών στο πιο πλατύ κοινό .

ΙΔΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα των  dance residencies αφορά τη προώθηση νέου έργου από νέους αλλά και καθιερωμένους χορευτές και χορογράφους της Κύπρου. Επίσης είναι ένα πρόγραμμα για τη δημιουργία Νέου Κοινού για το χορό γιατί θα προσφέρει παράλληλα τη δομή όπου οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες πέρα από τη παρουσίαση της δουλειάς τους  θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για τους τρόπους με τους οποίους δουλεύουν και να απαντήσουν σε διάφορες ερωτήσεις και προτάσεις του κοινού,  για την επικοινωνία του έργου τους με το κοινό. . Αυτή η σχέση που θα δημιουργηθεί τοποθετώντας  τον θεατή σε ένα διάλογο με τον χορογράφο και τους χορευτές, θα βοηθήσει την αύξηση του ενδιαφέροντος του κοινού για τον σύγχρονο χορό  και για το χορό ως έκφραση της τέχνης σήμερα.

Τα  dance residencies μπορούν επίσης  να λειτουργήσουν ως μία αφετηρία για νέους χορογράφους οι οποίοι χρειάζονται χώρο και χρόνο για την απαραίτητη έρευνα και  ανάπτυξη της χορογραφική τους δουλειάς και ταυτότητας. Με αυτό τον τρόπο το επίπεδο της δουλειάς των πρωτοεμφανιζόμενων και μη  καλλιτεχνών θα βελτιωθεί, πολλαπλασιάζοντας έτσι την ευκαιρία συμμετοχής τους σε φεστιβάλ χορού στην Κύπρο και στο εξωτερικό, προωθώντας ταυτόχρονα  την ποιότητα του σύγχρονου χορού της Κύπρου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ – Το πρόγραμμα  υπόκειται πιθανών αλλαγών σύμφωνα και   ανάλογα με τη χορηγία που θα δοθεί για την υλοποίηση του από το Κράτος

Αριάννα Οικονόμου
Πρόεδρος ΔΣ
Γενάρης 2014

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

F a c e b o o k