Dance House Lefkosia » Blog

ΑΣΩΜΑΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ/ ΑΝΤΙΓΟΝΗ/ ΧΟΡΟΔΡΑΜΑ/ ΠΕΜΠΤΗ 25, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26, ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ/ ΣΤΕΓΗ ΧΟΡΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, ώρα 20.30μ.μ.

8E3D-1

Ασώματες Δυνάμεις ομάδα χορού

Αντιγόνη

χορόδραμα βασιμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή

Πέμπτη 25, Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Ιουνίου

Στέγη Χορού Λευκωσίας , ώρα 8.30μ.μ.

 

Η Αντιγόνη, έργο κατεξοχήν αντιπολεμικό και αντιεξουσιαστικό, στοχάζεται πάνω στην ανθρώπινη φύση, στην ύβρη, στη βία, τη συμπόνια, το θάνατο, το επέκεινα. Η Αντιγόνη αγκαλιάζει με ανθρωπιά, νικητές και νικημένους, στέκει κριτικά απέναντι στον παραλογισμό της εξουσίας και αρνείται να απανθρωποποιηθεί. Με την φράση της “γεννήθηκα για ν΄ αγαπώ κι όχι για να μισώ” η Αντιγόνη επιλέγει ένα δρόμο που ορίζεται από το ηθικό δίκαιο κι από αυτό που αποκαλεί “θείο νόμο”. Η φωνή της καρδιάς της υποβάλει πράξεις που την οδηγούν στο θάνατο, αλλά μαζί της συμπαρασύρει κι όλο το σαθρό οικοδόμημα της εξουσίας του Κρέοντα. Η Αντιγόνη γίνεται σύμβολο ηθικής ακεραιότητας και θάρρους που εμπνέει γενιές και γενιές, από τότε ως σήμερα. Όποια μορφή και να διαλέξει κάποιος για να “ξαναπεί” την ιστορία, το ίδιο το κείμενο τον καθοδηγεί και τον αφήνει πλουσιώτερο και πιο ευαισθητοποιημένο, ηθικά και αισθητικά. Η χορογραφική προσέγγιση της τραγωδίας μας έδωσε την ευκαιρία να διερευνήσουμε το «σώμα» του λόγου, τις χειρονομίες, τις εκφράσεις, τη δυναμική του χώρου και των σχεσεων, καθώς και να ανασύρουμε μνήμες κιναισθητικές που συναντούν αρχετυπικές μορφές. Το μέσο της έκφρασής μας είναι το σώμα και ο ήχος. Μ΄αυτά τα εργαλεία προσπαθήσαμε να ενσαρκώσουμε την εξέγερση, το θάρρος, τον πόνο, τη σύγκρουση, τη βία της εξουσίας, τον έρωτα, την απόγνωση, τον θρήνο, την συντριβή. Περνώντας από τους ρόλους στον Χορό, χορευτές και μουσικοί πλησιάσαμε δονήσεις και μεγέθη μεγαλύτερα από εμάς, διαχρονικά και πανανθρώπινα Μπήκαμε σε μονοπάτια δύσκολα και πρωτόγνωρα, όμως βγαίνουμε πλουσιώτεροι κι ευγνώμονες για το ταξίδι.

Σκηνοθεσία / δραματουργία / χορογραφική διεύθυνση : Μάχη Δημητριάδου- Lindahl

Μουσική σύνθεση / ερμηνεία : Γιώργος Κολιάς, Δημήτρης Σπύρου

Σκηνικά / κουστούμια: Ελενα Κατσούρη

Σχεδιασμός φωτισμού: Γιώργος Λάζογλου

Συνδημιουργούν / ερμηνεύουν: Λοίζος Κωνσταντίνου, Αλεξία Νικολάου, Φούλη Στυλιανίδου, Παναγιώτης Τοφή.

Φωτογραφία : Κωνσταντίνος Παναγίδης Γραφιστικός σχεδιασμός : Παναγιώτης Τοφή

Video trailer: Χριστόφορος Λάρκος

Παραγωγή: Ομάδα χορού Ασώματες Δυνάμεις με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου , στα πλαίσια του προγράμματος « Τερψιχόρη» για την έρευνα και την ανάπτυξη του χορού.

Στέγη Χορού Λευκωσίας, Δημοτική αγορα Αγ. Ανδρέα (παλιά Πειραματική Σκηνή του ΘΟΚ) .

Ωρα έναρξης: 20.30 Εισητήρια : 10 ευρω και 5 ευρω (φοιτητικά, μαθητικά, συνταξιούχων και επαγγελματιών χορευτών, χορογράφων)

Κρατήσεις : Στέγη Χορού Λευκωσίας 22780960 (10.00-14.00) και 99360503 (17.00-22.00)

Προσοχή! Κάνετε εγκαίρως την κράτησή σας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων (60)

Eπικοινωνία: lindahl@cytanet.com.cy

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

F a c e b o o k