Dance House Lefkosia » Blog

no_body festival 2019 / Δελτιο τυπου για αιτησεις συμμετοχης (μεχρι Σαββατο, 20 Ιουλη 2019)

https://www.facebook.com/dancehouse.lefkosia

www.dancehouselefkosia.com

dance.gate.lefk.cy@gmail.com

https://www.facebook.com/dance.lefkosia/

97772264 Αριάννα Οικονόμου

99576778 Παντελής Γεωργίου

99371870, 22780960 Χριστιάνα Αντωνουδιού

 

Δελτίο τύπου / (Ανακοίνωση για υποβολή αίτησης συμμετοχής στο φεστιβάλ)

 

Αγαπητοί φίλοι, καλλιτέχνες και περφόρμερς, φίλοι λειτουργοί των ΜΜΕ, σας στέλλουμε αυτό το δελτίο τύπου με θέμα:

 

no_body festival / MOVING ON!

 

NOBODY2018__we_ness_MilenaUgrenKoulas
No_Body 2018/ WE-NESS/ Milena Ugren Koulas/ Φωτογραφία: Γιώργος Στυλιανού

ΕFFE LABEL Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι το φεστιβάλ μας έλαβε και φέτος το EFFE Label 2019-2020του Προγράμματος Europe for FestivalsFestivals for Europe 2019-2020. Αυτή η σημαντική ευρωπαϊκή θεσμική διάκριση μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί το no body festival μπαίνει για μια ακόμη διετία στον χάρτη των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ όπως και το 2017-2018.

 

MOVING ON Φέτος το φεστιβάλ,  που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου- 1 Δεκεμβρίου 2019, (μια καλλιτεχνική εκδήλωση που βρίσκεται στα 11 χρόνια λειτουργίας της), συνεχίζει τη νέα μορφή παρουσίασης που εγκαινίασε εδώ και 2 χρονια και αγαπήθηκε (μια εκπληκτική συμμετοχή 16 καλλιτεχνικών ομάδων στην περσινή διοργάνωση) από κοινό και καλλιτέχνες με την ονομασία:

 

 no_body festival MOVING ON! 

 

που χωρίζεται σε 2 μέρη:

 

Move 5

-Performance

 

-Μοve 5 : απευθύνεται στον κάθε περφόρμερ (χορευτή, ηθοποιό, σκηνοθέτη, εικαστικό, κινηματογραφιστή, μουσικό, καλλιτέχνη ερευνητή, συγγραφέα κ.α.), ο οποίος μέσα σε 5 περίπου λεπτά θα μπορεί να παρουσιάσει οτιδήποτε τον εκφράζει έχοντας σαν άξονα την ιδέα του σώματος και της κίνησης. Αυτή η σύντομη παρουσίαση μπορεί να είναι σόλο ή ομαδική και επίσης μπορεί να είναι  αυτοσχεδιαστική ή οργανωμένη και ακόμη μπορεί να παρουσιαστεί επί ή εκτός σκηνής ή σε βίντεο ή σε φωτό ή σε ήχους. Η Στέγη Χορού Λευκωσίας και το Dance Gate θα προσφέρουν δωρεάν όλο τον διαθέσιμο τεχνικό εξοπλισμό του χώρου σε όλους τους συμμετέχοντες αυτού του πρότζεκτ και θα προβάλουν και θα στηρίξουν την όλη προσπάθεια. Οι πρόβες για τις παρουσιάσεις αυτές θα γίνουν όλες μαζί μέσα σε μια ή δύο μέρες που θα καθορίσει ο διευθυντής σκηνής του φεστιβάλ σε έγκαιρη συνεννόηση με τους συμμετέχοντες συν η πρόβα την μέρα της παρουσίασης.

Σαν διοργανωτές ζητούμε από τον κάθε συμμετέχοντα να υποβάλει τη δική του σύντομη αίτηση γράφοντας απλά: το όνομα του, αριθμό ταυτότητας, κινητό τηλέφωνο, email, ιδιότητα, ελάχιστα λόγια για το σκεπτικό της παρουσίασης του, λίγες σκέψεις για τις πιθανές τεχνικές ανάγκες του (όταν εγκριθεί η συμμετοχή του θα ζητήσουμε τον Σεπτέμβριο 2019 ακόμη λίγες λεπτομέρειες σχετικά με την παρουσίαση του). Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019. Θα εγκριθούν μέχρι 15 αιτήσεις. Κάθε αίτηση θα υποβάλλεται μόνο με εμαιλ στο dancehouselefkosia@gmail.com

 

Βασικός σκοπός είναι να δοθεί η δυνατότητα, σε σύντομο χρόνο, στον κάθε περφόρμερ ή εν δυνάμει περφόρμερ-με άξονα την ιδέα του σώματος και της κίνησης- να εκφραστεί χωρίς όρους ή περιορισμούς από όποιο φάσμα των παραστατικών τεχνών και του περφόρμανς κι αν προέρχεται και να προσδώσει δυναμική και συνέργειες μεταξύ  περφόρμερς από διαφορετικές καλλιτεχνικές συντεταγμένες για την πιθανότητα δημιουργίας νέων ιδεών και αντιλήψεων για την εξέλιξη των παραστατικών τεχνών.

 

Performance : Σε αυτό το πλαίσιο του φεστιβάλ, που θα γίνει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, οι αιτητές- καλλιτέχνες (οι οποίοι μπορεί και να μην είναι χορευτές-χορογράφοι) μπορούν παρουσιάσουν έργο με άξονα το σώμα και την κίνηση του και έχοντας ως συνεργάτη επί σκηνής τουλάχιστον 1 περφόρμερ κίνησης ή 1 χορευτή ή 1 χορογράφο συν όποιους άλλους καλλιτέχνες θα ήθελε.

Το έργο που θα παρουσιαστεί θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 20 λεπτά με μέγιστη διάρκεια τα 25 λεπτά. Θα δοθεί τεχνική στήριξη στους συμμετέχοντες και προβολή και οργάνωση της παρουσίασης τους συν μια οικονομική στήριξη. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα για 2 πρόβες σε κάθε παρουσίαση σε συνεννόηση με τον διευθυντή σκηνής του φεστιβάλ. Θα εγκριθούν μέχρι 6 έργα.

 

Η οικονομική στήριξη για τους συμμετέχοντες θα είναι:

 

1)Σόλο,  για παραγωγή νέου έργου (σόλο σημαίνει 1 περφόρμερ κίνησης ή χορευτής ή χορογράφος επί σκηνής)

 

2)Σόλο,  για παρουσίαση έτοιμου έργου (σόλο σημαίνει 1 περφόρμερ κίνησης ή χορευτής ή χορογράφος επί σκηνής)

 

3)Ομαδικό, για παραγωγή νέου έργου (ομαδικό έργο σημαίνει τουλάχιστον 2 περφόρμερ κίνησης ή 2 χορευτές επί σκηνής)

 

4)Ομαδικό, για παρουσίαση έτοιμου έργου (ομαδικό έργο σημαίνει τουλάχιστον 2 περφόρμερ κίνησης ή 2 χορευτές επί σκηνής)

Λεπτομέρειες για τα ποσά που θα δοθούν οι αιτητές μπορούν να τηλεφωνήσουν για να μάθουν από τους διοργανωτές προτού υποβάλουν την αίτηση τους.

Η οικονομική στήριξη θα δοθεί την μέρα της παρουσίασης. Για να δοθεί το ποσό θα ζητηθεί τιμολόγιο και απόδειξη από τον αιτητή. Τα νέα έργα δεν θα πρέπει να έχουν παρουσιαστεί στην Κύπρο σε φεστιβάλ ή μεμονωμένα μέχρι την μέρα του φεστιβάλ no body. Κάθε νέο έργο οφείλει, σε μελλοντικές παρουσιάσεις του μετά το φεστιβάλ,  να αναφέρεται ότι η παραγωγή του και η παρουσίαση του έγινε στα πλαίσια του φεστιβάλ no body festival / MOVING ON!

Κάθε αίτηση θα υποβάλλεται μόνο με εμαιλ (dancehouselefkosia@gmail.com) και θα πρέπει: Να έχει όνομα, ταυτότητα, κινητό, εμαιλ, ιδιότητα αιτητή, σκεπτικό για το έργο, πιθανές τεχνικές ανάγκες για την παρουσίαση, ονόματα συντελεστών, σύντομα βιογραφικά.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  no body festival / MOVING ON!

Διοργανωτές: Στέγη Χορού Λευκωσίας σε συνδιοργάνωση με το Dance Gate Lefkosia

Σε συνεργασία: με το Δήμο Λευκωσίας

Mε τη στήριξη: των Πολιτιστικών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Παρουσιάσεις:

Performance: Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019

Move 5: Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019

ΧώροςΣτέγη Χορού Λευκωσίας

 


 

Συμφωνία συνεργασίας: Θα υπογραφτεί συμφωνία συνεργασίας  μεταξύ διοργανωτών-εγκριμένων συμμετεχόντων καλλιτεχνών τον Σεπτέμβριο 2019.

Επιτροπή έγκρισης αιτήσεων: Όλες τις αιτήσεις, και για τα 2 μέρη του φεστιβάλ, θα εγκρίνει επιτροπή- που θα ορίσουν οι διοργανωτές – και οι αποφάσεις της επιτροπής θα είναι τελεσίδικες.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Σάββατο, 20 Ιούλη 2019.

 

Σημείωση: Kάθε αιτητής του performance θα πρέπει να γίνει ο ίδιος φίλος της Στέγης Χορού Λευκωσίας (εκτός κι αν είναι ήδη μέλος) πληρώνοντας 20 ευρώ προτού υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης του το ποσό αυτό κατακρατείται. Σε περίπτωση απόρριψης του το ποσό αυτό επιστρέφεται.

Οι αιτητές για το Move 5 γίνονται φίλοι της Στέγης μόνο εθελοντικά.                   

 

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.

 

 

Με εκτίμηση,

 

Αριάννα Οικονόμου

Χορογράφος, Σκηνοθέτης

Διευθύντρια no body festival MOVING ON!

Μέλος ΔΣ Dancehouse Lefkosia

Διευθύντρια Dance Gate Lefkosia

 

Και

 

Παντελής Γεωργίου

Δημιουργικός διευθυντής no body festival / MOVING ON!

Μέλος ΔΣ Dancehouse Lefkosia

Γραμματέας Dance Gate Lefkosia

dancehouse lefkosiaDance Gate_LogoEFFE_Label_rgb_20192020
————————————————–

https://www.facebook.com/dancehouse.lefkosia

www.dancehouselefkosia.com

dance.gate.lefk.cy@gmail.com

https://www.facebook.com/dance.lefkosia/

97772264 Arianna Economou

99576778 Pantelis Georgiou

99371870, 22780960 Christiana Antonoudiou

 

 

Press release / (Open call for applications)

 

no _ body festival / MOVING ON!

 

 

NOBODY2018__we_ness_MilenaUgrenKoulas

 

No_Body 2018/ WE-NESS/ Milena Ugren Koulas/ Photo by George Stylianou

 

ΕFFE LABEL Dance Gate is very happy to announce that NO_BODY Dance/ Movement & Performance Arts festival has received the Europe for Festivals, Festivals for Europe label (EFFE Label 2018-2019 & EFFE Label 2017-2018).  These awards honour the work achieved so far putting No_ Body Fest on the map of European Festivals.                          

 

 no _body festival / MOVING ON!  

Dates: 30th of November – 1st of December 2019

 The festival will take place in two parts: 


-Performance

Move 5

 

-Performance : Takes place on Saturday, 30th of November 2019. Artists (who may not be dancers or choreographers) can present work on body and movement in collaboration with at least one performer, dancer or choreographer plus any other artist.

It is addressed to performance artists, dancers and choreographers in collaboration with visual artists and musicians. The director of the work need not be a dancer or choreographer as long as in the team there is one performer/ dancer/ choreographer on stage included. The collaboration takes place with axis the body and its movement.

The duration of each work should be between 20 and 25 minutes. Participants will be provided with technical support, promotion and coordination for their presentation and they will be also provided with financial support.  For each work it will be possible to arrange two rehearsals in consultation with the festival’s stage director. The selection committee will choose up to six works.

The financial support for the participants will be:

1) Solo, for the production of new work (1 performer or 1 dancer or 1 choreographer on stage)

2) Solo, for the presentation of existing work

3) Groupfor the production of new work (at least 2 performers or 2 dancers)

4) Group, for the presentation of existing work

For more information about the financial supportthe applicants are welcome to call the organizers before submitting their application.

The financial support will be given on the day of the performance. An invoice and a receipt will be requested from the participants. The new works should not have previously been presented in Cyprus (at festivals or individually). Each new work should mention in future presentations that the production and its presentation have taken place in the framework of the no body festival / MOVING ON!

Each application should be submitted only by email (dancehouselefkosia@gmail.com) and should include: Name, ID, mobile number, email, profession of the applicant, few words about the work/ idea of work, possible technical needs, credits and short CVs.

 

Μοve 5 : Takes place on the second day, Sunday 1st of December and it is addressed to all performers and artists  (dancer, actor, director, visual artist, creator, filmmaker, musician, researcher, writer, etc). We are inviting proposals for short performances –  of around 5 minutes length- Participants may present anything of their choice with body and movement as an axis. This short presentation could be in the form of a group or solo piece,  improvised or set, with infinite possibilities as to its presentation whether on stage or off stage along with video, visuals and/or sound. Dancehouse Lefkosia and Dance Gate will make our technical equipment available to all participants and will also offer promotion and support towards the realisation of their pieces. The rehearsals for these presentations will be organized over one or two days (to be determined by the stage director of the festival) plus rehearsals on the day of the final presentation of participants work.

Each interested participant must submit their own short written application giving their name, ID number, mobile phone, email, profession, a few words on the proposed presentation and technical requirements. In September 2019 the successful applicants will be asked to provide more detailed description for their presentation. The MOVE 5 presentations will take place on Sunday, December 1, 2019. Each application should be submitted by email only (dancehouselefkosia@gmail.com).

There will be up to 15 participations.

 

 

GENERAL INFORMATION:  no body festival MOVING ON!

OrganizerDancehouse Lefkosia

Co-organizer: Dance Gate Lefkosia

In collaboration with: Nicosia Municipality

Main supporter: Cultural Services of the Ministry of Education and Culture

 

Presentations:

PerformanceSaturday, 30th of November 2019

Move 5Sunday, 1st of December 2019

PlaceDancehouse Lefkosia

 

Collaboration agreementA collaboration agreement between organizers and selected participants will be signed in September 2019.

Committee for the approval of applicationsAll applications will be examined by a committee which will be nominated by the organizers and the decisions of the committee will be final. 

DeadlineSaturday, 20th of July 2019

Note: The applicants for Performance must become ‘friends of the Dancehouse Lefkosia’ (if not already members) by providing the membership of 20 euros required before applying.

Should your application be approved, this amount will be retained. In the case an application is unsuccessful this amount will be refunded.

For Move 5 applicants membership fee does not apply. Should your application not succeed the above membership amount shall be refunded.

 

Thank you for your interest.

 

Yours sincerely,

Arianna Economou

Choreographer, Director

Artistic Director no body festival MOVING ON!

Member of the Governing Board of Dancehouse Lefkosia

Director of Dance Gate Lefkosia

 

And

 

Pantelis Georgiou

Creative Director no body festival MOVING ON!

Member of the Governing Board of Dancehouse Lefkosia

Secretary of Dance Gate Lefkosia

 

 

dancehouse lefkosiaDance Gate_LogoEFFE_Label_rgb_20192020

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

F a c e b o o k