Dance House Lefkosia » Blog

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ- no_body festival / At a distance – ΜΕΧΡΙ ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

 

no body festival / At a distance

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ- αιτήσεις μέχρι Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020

 


Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος στη θεματική του φετινού φεστιβάλ No_Body / At a distance ανακοινώνουμε παράταση προθεσμίας για αιτήσεις μέχρι την Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020.

 

 

 

Με εκτίμηση,

Αριάννα Οικονόμου

Χορογράφος, Σκηνοθέτης

Καλλιτεχνική Διευθύντρια No_Body Festival

Μέλος ΔΣ Dancehouse Lefkosia

Διευθύντρια Dance Gate Lefkosia

 

Και

 

Παντελής Γεωργίου

Δημιουργικός διευθυντής No_Body Festival

Μέλος ΔΣ Dancehouse Lefkosia

Γραμματέας Dance Gate Lefkosia

 

—————————————————————

https://www.facebook.com/dancehouse.lefkosia

www.dancehouselefkosia.com

https://www.facebook.com/dance.lefkosia/

http://www.cyprusdancegate.org/

97772264 Αριάννα Οικονόμου

99576778 Παντελής Γεωργίου

99371870, 22780960  Χριστιάνα Αντωνουδιού

Δελτίο τύπου / (Ανακοίνωση για υποβολή αίτησης συμμετοχής στο φεστιβάλ)

 

 

no_body festival / At a distance

IMG_0573

No_Body 2019/ Laboratory/ Maria Doulgeri/ Performers: students from PERA- School of Performing Arts- GAU/ Photo by Giorgos Stylianou


ΕFFE LABEL:

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι το φεστιβάλ μας έλαβε και φέτος το EFFE Label 2019-2020 του Προγράμματος Europe for Festivals, Festivals for Europe 2019-2020. Αυτή η σημαντική ευρωπαϊκή θεσμική διάκριση μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί το no_body festival μπαίνει για μια ακόμη τριετία στον χάρτη των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ, όπως και το 2017-2018.

No_body / At distance:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το φεστιβάλ (μια καλλιτεχνική εκδήλωση που βρίσκεται στα 12 χρόνια λειτουργίας της), θα πραγματοποιηθεί για το 2020 στις 24 – 25 Οκτώβρη 2020.

Το φεστιβάλ θα είναι επί σκηνής, όπως γινόταν, και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις ανακοινώσεις/ πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας για την απαραίτητη ασφάλεια των θεατών και καλλιτεχνών.

Ανακοινώνουμε ανοικτή πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για νέα έργα ή έτοιμα έργα που παρουσιάστηκαν το 2020 για το φεστιβάλ και, λαμβάνοντας υπόψη την επιστροφή σε μια συγκεκριμένη κανονικότητα ως αποτέλεσμα της πανδημίας, εγκαινιάζουμε την νέα ονομασία η οποία λαμβάνει υπόψη 2 βασικές παραμέτρους:

 –Τα έργα που οι αιτητές θα στείλουν θα είναι νέα έργα ή έτοιμα έργα (που παρουσιάστηκαν το 2020), που πιθανόν να έχουν να κάνουν και με τα βιώματα των τελευταίων μηνών κατά και μετά την πανδημία.

Τα έργα θα είναι επί σκηνής, λαμβάνοντας υπόψη τα πρωτόκολλα επιδημιολογικής ασφάλειας που καθορίστηκαν. Η σκηνή θα παραμείνει βασικός άξονας παρουσίασης των νέων ή έτοιμων έργων στο χώρο των παραστάσεων της Στέγης Χορού Λευκωσίας.

 

no_body festival / At a distance

χωρίζεται σε 2 μέρη:

Move 5

-Performance

                          

-Μοve 5: απευθύνεται στον κάθε περφόρμερ (χορευτή, ηθοποιό, σκηνοθέτη, εικαστικό, κινηματογραφιστή, μουσικό, καλλιτέχνη ερευνητή, συγγραφέα κ.α.), ο οποίος μέσα σε 5 περίπου λεπτά θα μπορεί να παρουσιάσει οτιδήποτε τον εκφράζει έχοντας σαν άξονα την ιδέα του σώματος και της κίνησης. Αυτή η σύντομη παρουσίαση μπορεί να είναι σόλο ή ομαδική και επίσης μπορεί να είναι  αυτοσχεδιαστική ή οργανωμένη και ακόμη μπορεί να παρουσιαστεί επί ή εκτός σκηνής ή σε βίντεο ή σε φωτό ή σε ήχους. Η Στέγη Χορού Λευκωσίας και το DanceGate θα προσφέρουν δωρεάν όλο τον διαθέσιμο τεχνικό εξοπλισμό του χώρου σε όλους τους συμμετέχοντες αυτού του πρότζεκτ και θα προβάλουν και θα στηρίξουν την όλη προσπάθεια. Οι πρόβες για τις παρουσιάσεις αυτές θα γίνουν όλες μαζί μέσα σε μια ή δύο μέρες που θα καθορίσει ο διευθυντής σκηνής του φεστιβάλ σε έγκαιρη συνεννόηση με τους συμμετέχοντες συν η πρόβα την μέρα της παρουσίασης.

Σαν διοργανωτές ζητούμε από τον κάθε συμμετέχοντα να υποβάλει τη δική του σύντομη αίτηση γράφοντας απλά: το όνομα του, αριθμό ταυτότητας, κινητό τηλέφωνο, email, ιδιότητα, ελάχιστα λόγια για το σκεπτικό της παρουσίασης του, λίγες σκέψεις για τις πιθανές τεχνικές ανάγκες του (όταν εγκριθεί η συμμετοχή του θα ζητήσουμε τον Σεπτέμβριο 2020 ακόμη λίγες λεπτομέρειες σχετικά με την παρουσίαση του). Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020. Κάθε αίτηση θα υποβάλλεται μόνο με εμαιλ στο dancehouselefkosia@gmail.com

Βασικός σκοπός είναι να δοθεί η δυνατότητα, σε σύντομο χρόνο, στον κάθε περφόρμερ ή εν δυνάμει περφόρμερ- με άξονα την ιδέα του σώματος και της κίνησης- να εκφραστεί χωρίς όρους ή περιορισμούς από όποιο φάσμα των παραστατικών τεχνών και του περφόρμανς κι αν προέρχεται και να προσδώσει δυναμική και συνέργειες μεταξύ  περφόρμερς από διαφορετικές καλλιτεχνικές συντεταγμένες για την πιθανότητα δημιουργίας νέων ιδεών και αντιλήψεων για την εξέλιξη των παραστατικών τεχνών.

Performance: Σε αυτό το πλαίσιο του φεστιβάλ, που θα γίνει το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020, οι αιτητές- καλλιτέχνες (οι οποίοι μπορεί και να μην είναι χορευτές-χορογράφοι) μπορούν παρουσιάσουν έργο με άξονα το σώμα και την κίνηση του και έχοντας ως συνεργάτη επί σκηνής τουλάχιστον 1 περφόρμερ κίνησης ή 1 χορευτή ή 1 χορογράφο συν όποιους άλλους καλλιτέχνες θα ήθελε με όριο τους 3 περφόρμερς επί σκηνής.

Το έργο που θα παρουσιαστεί θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 20 λεπτά με μέγιστη διάρκεια τα 25 λεπτά. Θα δοθεί τεχνική στήριξη στους συμμετέχοντες και προβολή και οργάνωση της παρουσίασης τους συν μια οικονομική στήριξη. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα για 2 πρόβες σε κάθε παρουσίαση σε συνεννόηση με τον διευθυντή σκηνής του φεστιβάλ. Θα εγκριθούν μέχρι 6 έργα.

Η οικονομική στήριξη για τους συμμετέχοντες με νέα έργα θα είναι:

700 ευρώ

1)Σόλο, για παραγωγή νέου έργου (σόλο σημαίνει 1 περφόρμερ κίνησης ή χορευτής ή χορογράφος επί σκηνής)

1100 ευρώ

2)Ντουέτο, για παραγωγή νέου έργου (ντουέτο σημαίνει 2 περφόρμερ κίνησης ή 2 χορευτές επί σκηνής)

1500 ευρώ

3)Για παρουσίαση νέου έργου με 3 περφόρμερς επί σκηνής

H οικονομική στήριξη για έτοιμα έργα (έργα που παρουσιάστηκαν εντός του 2020) θα αφορούν τις ίδιες 3 κατηγορίες όπως πιο πάνω, αλλά θα δοθούν λιγότερα ποσά (Λεπτομέρειες για τα ποσά που θα δοθούν οι αιτητές μπορούν να τηλεφωνήσουν για να μάθουν από τους διοργανωτές προτού υποβάλουν την αίτηση τους).

Η οικονομική στήριξη θα δοθεί την μέρα της παρουσίασης. Για να δοθεί το ποσό θα ζητηθεί τιμολόγιο και απόδειξη από τον αιτητή. Τα νέα έργα δεν θα πρέπει να έχουν παρουσιαστεί στην Κύπρο σε φεστιβάλ ή μεμονωμένα μέχρι την μέρα του φεστιβάλ no_body. Κάθε νέο έργο οφείλει, σε μελλοντικές παρουσιάσεις του μετά το φεστιβάλ,  να αναφέρεται ότι η παραγωγή του και η παρουσίαση του έγινε στα πλαίσια του φεστιβάλ no_body festival/ At a distance

Κάθε αίτηση θα υποβάλλεται μόνο με εμαιλ (dancehouselefkosia@gmail.com) και θα πρέπει: Να έχει όνομα, ταυτότητα, κινητό, εμαιλ, ιδιότητα αιτητή, σκεπτικό για το έργο, πιθανές τεχνικές ανάγκες για την παρουσίαση, ονόματα συντελεστών, σύντομα βιογραφικά.

ΓΕΝΙΚΕΣΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  no_body festival / At a distance

Διοργανωτές: Στέγη Χορού Λευκωσίας σε συνδιοργάνωση με το Dance Gate Lefkosia

Σε συνεργασία: με το Δήμο Λευκωσίας 

Mε τη στήριξη: των Πολιτιστικών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

Παρουσιάσεις:

Performance: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Move5: Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Χώρος: Στέγη Χορού Λευκωσίας

Συμφωνία συνεργασίας: Θα υπογραφτεί συμφωνία συνεργασίας μεταξύ διοργανωτών-εγκριμένων συμμετεχόντων καλλιτεχνών μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Επιτροπή έγκρισης αιτήσεων: Όλες τις αιτήσεις, και για τα 2 μέρη του φεστιβάλ, θα εγκρίνει επιτροπή- που θα ορίσουν οι διοργανωτές – και οι αποφάσεις της επιτροπής θα είναι τελεσίδικες.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020

Σημείωση:Kάθε αιτητής του performance θα πρέπει να γίνει ο ίδιος φίλος της Στέγης Χορού Λευκωσίας (εκτός κι αν είναι ήδη μέλος) πληρώνοντας 20 ευρώ προτού υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης του το ποσό αυτό κατακρατείται. Σε περίπτωση απόρριψης του το ποσό αυτό επιστρέφεται.

Οι αιτητές για το Move 5 γίνονται φίλοι της Στέγης μόνο εθελοντικά.                     

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.

 

Με εκτίμηση, 

Αριάννα Οικονόμου

Χορογράφος, Σκηνοθέτης

Καλλιτεχνική Διευθύντρια No_Body Festival

Μέλος ΔΣ Dancehouse Lefkosia

Διευθύντρια Dance Gate Lefkosia

 

Και

 

Παντελής Γεωργίου

Δημιουργικός διευθυντής No_Body Festival

Μέλος ΔΣ Dancehouse Lefkosia

Γραμματέας Dance Gate Lefkosia

dancehouse lefkosia

Dance Gate_Logo

EFFE_Label_rgb_20192020

———————————————————————–

no_body festival/ At a distance

EXTENDED DEADLINE- Monday, 24th of August 2020

Due to indication of further interest on the theme of the festival we are extending the deadline to August 24.

 

Yours sincerely,

Arianna Economou

Choreographer, Director

Artistic Director No_Body Festival

Member of the Governing Board of Dancehouse Lefkosia

Director of Dance Gate Lefkosia

 

And

 

Pantelis Georgiou

Creative Director No_Body Festival

Member of the Governing Board of Dancehouse Lefkosia

Secretary of Dance Gate Lefkosia

 

https://www.facebook.com/dancehouse.lefkosia

www.dancehouselefkosia.com

https://www.facebook.com/dance.lefkosia/

http://www.cyprusdancegate.org/

97772264 Arianna Economou

99576778 Pantelis Georgiou

99371870, 22780960 Christiana Antonoudiou

 

Press release / (Open call for applications)

 

no_body festival / At a distance

ΕFFE LABEL: Dance Gate is very happy to announce that NO_BODY Dance/ Movement & Performance Arts festival has received the Europe for Festivals, Festivals for Europe label (EFFE Label 2018-2019 & EFFE Label 2017-2018).  These awards honour the work achieved so far putting No_ Body Fest on the map of European Festivals.                         

 

No_body / Atadistance: We are pleased to announce that the festival will take place on the 24th and 25th of October 2020. The festival will be live and will be held according to the announcements / protocols of the Ministry of Health for the necessary safety of the audience and artists.We are announcing an open call for applications for new or existing works presented in 2020 for the festival and, taking into account the return to a certain normality as a result of the pandemic, the festival is launching a new name which takes into account 2 main parameters:

 

The works that the applicants will apply for will be new works or existing works (presented in 2020), which may have to do with the experiences of the last months during and after the pandemic.

The presentation will take place on stage, taking into account the established epidemiological safety protocols. The stage will remain the main axis of presentation of the new or existing worksat the performance space of the Dancehouse Lefkosia.

 

no_body festival / At a distance

 

The festival will take place in two parts:

 

Move 5

-Performance

                          

 

Μοve 5: Takes place on the second day, Sunday, 25th of October 2020 and it is addressed to all performers and artists (dancer, actor, director, visual artist, creator, filmmaker, musician, researcher, writer, etc). We are inviting proposals for short performances – of around 5 minutes length- Participants may present anything of their choice with body and movement as an axis. This short presentation could be in the form of a group or solo piece,  improvised or set, with infinite possibilities as to its presentation whether on stage or off stage along with video, visuals and/or sound. Dancehouse Lefkosia and Dance Gate will make our technical equipment available to all participants and will also offer promotion and support towards the realisation of their pieces. The rehearsals for these presentations will be organized over one or two days (to be determined by the stage director of the festival) plus rehearsals on the day of the final presentation of participants work.

 

Each interested participant must submit their own short written application giving their name, ID number, mobile phone, email, profession, a few words on the proposed presentation and technical requirements. In September 2020 the successful applicants will be asked to provide more detailed description for their presentation. Each application should be submitted by email only (dancehouselefkosia@gmail.com).

 

 

Performance:  Takes place on Saturday, 24th of October 2020. Artists (who may not be dancers or choreographers) can present work on body and movement in collaboration with at least one performer, dancer or choreographer plus any other artists, with a maximum number of 3 performers on stage.

The duration of each work should be between 20 and 25 minutes. Participants will be provided with technical support, promotion and coordination for their presentation and they will be also provided with financial support.  For each work it will be possible to arrange two rehearsals in consultation with the festival’s stage director. The selection committee will choose up to six works.

 

The financial support for the new works is the below:

 

700 euros

1)Solo, for the production of new work (1 performer or 1 dancer or 1 choreographer on stage)

 

1100euros

2)Duet, for the production of new work (2 performers or 2 dancers on stage)

 

1500 euros

3)For presentation of new work with 3 performers on stage

 

For the financial support for existing works (works that have been presented in 2020) the applicants are welcome to call the organizers before submitting their application.

 

The financial support will be given on the day of the performance. An invoice and a receipt will be requested from the participants. The new works should not have previously been presented in Cyprus (at festivals or individually). Each new work should mention in future presentations that the production and its presentation have taken place in the framework of the no_body festival / At a distance

Each application should be submitted only by email(dancehouselefkosia@gmail.com) and should include: Name, ID, mobile number, email, profession of the applicant, few words about the work/ idea of work, possible technical needs, credits and short CVs.

GENERAL INFORMATION:  no_body festival / At a distance

OrganizerDancehouse Lefkosia

Co-organizer: Dance Gate Lefkosia

In collaboration with: Nicosia Municipality

Main supporter: Cultural Services of the Ministry of Education, Culture, Sports and Youth

Presentations:

Performance: Saturday, 24th of October 2020

Move 5Sunday, 25th of October 2020

PlaceDancehouse Lefkosia

Collaboration agreementA collaboration agreement between organizers and selected participants will be signed by 1st of September 2020.

Committee for the approval of applicationsAll applications will be examined by a committee which will be nominated by the organizers and the decisions of the committee will be final. 

EXTENDED DEADLINE: Monday, 24th of August 2020

Note: The applicants for Performance must become ‘friends of the Dancehouse Lefkosia’ (if not already members) by providing the membership of 20 euros required before applying.

Should your application be approved, this amount will be retained. Should your application not succeed the above membership amount shall be refunded.

ForMove 5 applicants membership fee does not apply. 

 

Thank you for your interest.

 

Yours sincerely,

Arianna Economou

Choreographer, Director

Artistic Director No_Body Festival

Member of the Governing Board of Dancehouse Lefkosia

Director of Dance Gate Lefkosia

And

Pantelis Georgiou

Creative Director No_Body Festival

Member of the Governing Board of Dancehouse Lefkosia

Secretary of Dance Gate Lefkosia

 

no_body festival / At a distance

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

F a c e b o o k